Local Experts Amsterdam Local Experts Amsterdam

De Gouden Reaal - varen & wandelen

Tijdens het arrangement 'De Gouden Reaal' verkent u te voet de mooiste stukjes van de Jordaan. Daarna vaart u ruim een uur lang in een mooie salonboot via de Grachtengordel naar de Westelijke Eilanden - een wat minder bekend en vooral prachtig stuk van Amsterdam. Tijdens de vaart schenken we een typisch Amsterdams likeurtje zoals 'Hemel op Aarde' of 'Bruidstranen'.

★★★★★
De Gouden Reaal - varen & wandelen

Tijdens het arrangement 'De Gouden Reaal' verkent u te voet de mooiste stukjes van de Jordaan. Daarna vaart u ruim een uur lang in een mooie salonboot via de Grachtengordel naar de Westelijke Eilanden - een wat minder bekend en vooral prachtig stuk van Amsterdam. Tijdens de vaart schenken we een typisch Amsterdams likeurtje zoals 'Hemel op Aarde' of 'Bruidstranen'.*

Gedurende de wandeling lopen we langs die plekken waar we met de boot niet kunnen komen. Zo is de Jordaan beroemd om haar charmante bijna dorpse karakter met smalle straten, verborgen hofjes en gezellige cafeetjes.

Via de historische grachtengordel varen we vervolgens naar de Westelijke eilanden; Prinsen-, Realen-, en Bickerseiland. Zij vormen samen met de Haarlemmerbuurt de wijk ‘De Gouden Reaal’. De eilanden werden in de 17e eeuw aangelegd als uitbreiding van de haven. Ooit waren ze het domein van ambachtslieden en scheepslui, later volgde verpaupering en verkrotting. Inmiddels behoren ze tot de pareltjes van Amsterdam! Grote rondvaartboten zult u hier weinig tegenkomen.

Tijdens de vaartocht is er een klein proeverijtje van Amsterdamse likeuren, gemaakt naar authentieke 17e-eeuwse recepten met namen als 'Hempje licht Op', 'Naveltje bloot' en 'Bruidstranen'.


Na ruim twee uur heeft u echt een uniek stuk van Amsterdam gezien!


*U kunt er ook voor kiezen eerst te varen en daarna te wandelen.

Details

Tarief €45,50 plus btw p.p. Minimaal 10 personen. Alleen privé groepen.
Groepsgrootte Bent u met minder dan 10 personen? Dan geldt de minimale groepsprijs van €455,- + btw.
Talen Nederlands, Engels, Duits.
Vertrekplaats Westermarkt, naast het beeldje van Anne Frank. Bereikbaar vanaf CS met tram 13 of 17.
Vertrektijd Aanvangstijden naar wens tot 16.00, aan te geven bij reservering (bij aanvangstijden na 16.00 uur moeten wij extra boothuur in rekening brengen)
Tijdsduur 2.15 uur
Bijzonderheden Het arrangement 'De Gouden Reaal' is in 2003 door Local Experts Amsterdam ontwikkeld en wordt in de oorspronkelijke vorm alleen door LEA aangeboden! Miv 2024 geldt voor vaartochten een toeslag van €2,50 vermakelijkhedenretributie per persoon.
een geweldige dag in Amsterdam
★★★★★
Hierbij wil ik nogmaals even zeggen dat wij gisteren met onze familie een geweldige dag in Amsterdam hebben gehad. Het weer was fantastisch ondanks de slechte voorspellingen, maar vooral de wandeling door Oud Amsterdam en de rondvaart op het schattige bootje onder geweldige leiding van onze gids Stella zijn door mijn familie als zeer prettig ervaren.Het was voor hen een verrassingsdag,maar ik heb complimentjes ontvangen over de goede organisatie.Het is dus mede dankzij jullie een geslaagde dag geworden. Mw.Niessen