Local Experts Amsterdam Local Experts Amsterdam

Oosterdok!

Het Oosterdok is van oudsher een bedrijvig stukje Amsterdam! Heel vroeger was het een zeehaven met scheepswerven en loodsen, later waren er rangeerterreinen en het hoofdpostkantoor van de PTT. Tegenwoordig is het Oosterdok, als bruisende nieuwe stadskern, het ontdekken meer dan waard!

★★★★★
Oosterdok!

Op het Oosterdokseiland is de transformatie het meest spectaculair. Met een hotel, appartementen, kantoren, winkels, horeca, de Openbare Bibliotheek (één van de grootste van Europa), het Conservatorium van Amsterdam en het nieuwe Booking hoofdkantoor (in aanbouw) heeft het Oosterdokseiland een enorme aantrekkingskracht op vele soorten bezoekers: toeristen, studenten, Amsterdammers, mensen die er werken, wonen en recreëren.

Rondom het Oosterdok is veel meer dan alleen het Oosterdokseiland. Je vindt er onder andere prachtige historische binnenvaartschepen, Nemo het wetenschapsmuseum, het Marineterrein met veel ruimte voor groen en tijdelijke innovatieve en duurzame projecten en het gerenoveerde Scheepvaartmuseum waar het maritieme verleden van Amsterdam tot leven komt.

Een wandeling langs het Oosterdok biedt een mix van indrukken en sferen; cultureel en maritiem erfgoed, historische panden en moderne architectuur maar bovenal de schoonheid van een levendig stukje Amsterdamse binnenstad aan het water.

 

 

 

Details

Tarief Vast tarief stadswandeling t/m 10 personen €175,- plus 21% btw. Groepsprijs t/m 15 personen €225,- plus 21% btw.
Groepsgrootte Maximaal 15 personen per gids. Grotere groepen splitsen we op: je ontvangt hiervoor een offerte op maat.
Talen Nederlands
Vertrekplaats Ingang Amsterdam Visitor Centre, Stationsplein 10
Vertrektijd Vertrektijden in overleg
Tijdsduur 1,5 uur
Vaartocht Oostelijk Havengebied
★★★★★
De reacties van de deelnemers waren eensluidend; ze vonden het allemaal erg leuk. Er waren nogal wat collega's en ambtenaren in het gezelschap die eerder een excursie naar het Oostelijk Havengebied hadden gehad. Met name deze mensen reageerden op een enthousiaste manier. Zij vonden vooral de wijze waarop jullie tekst en uitleg gaven heel erg onderhoudend. Dit vind ik een groot compliment! Na de boottocht hebben we in de Haven van Texel gegeten. We hebben lekker gezeten en prima gegeten. Precies goed voor deze groep! Zelfs mijn directeur complimenteerde mij met de gemaakte keuzes! Dat maak ik niet vaak mee, dus ik denk met plezier terug aan 20 mei! Bedankt en misschien tot nog eens.......... Mw. Meinders / Woon op Maat
Architectuurvaart Oostelijk Havengebied
★★★★★
Nogmaals hartelijk dank voor de ontzettend leuke en kundige begeleiding tijdens de rondvaart gisteren! Ook de leden van de bewonerscommissies hebben een fantastische middag gehad en waren er zeer over te spreken. Gegroet, Dhr. Klooster Woningstichting Eigen Haard