Local Experts Amsterdam Local Experts Amsterdam

Galerie tour ArtAbout

Bent u nieuwsgierig naar hedendaagse kunst, maar u weet niet waar u moet beginnen? ArtAbout neemt u mee langs de galeries die er in Amsterdam toe doen en geeft een frisse update van wat er speelt op het gebied van hedendaagse kunst.

★★★★★
Galerie tour ArtAbout

Hoewel Amsterdam een internationale reputatie heeft als stad waar kunst en kunstenaars zich op hun plek voelen, is de drempel om een galerie te bezoeken voor velen te hoog. Wie zich daardoor niet laat afschrikken maar juist meer wil weten, komt met ArtAbout op het juiste adres. Tijdens een avontuurlijke verkenning van de meest vooruitstrevende (internationale) galeries in de hoofdstad zal blijken dat er meer is dan het Stedelijk Museum!

Exclusief voor Local Experts selecteert kunsthistorica Christine van den Bergh periodiek een aantal vooraanstaande en verrassende tentoonstellingen. Dankzij haar grote kennis en ervaring geeft Christine een goede indruk van het functioneren van de kunstwereld en wordt er op een eigenzinnige manier naar de kunst gekeken.

Met tentoonstellingen variërend van hip, cool & luchtig, naar ernstig, provocerend en verwarrend, is ArtAbout een verfrissende en actuele kennismaking met de laatste ontwikkelingen. Daarbij wordt op het juiste moment gezorgd voor een toelichting, door de gids zelf of door een galeriehouder. 

De tours concentreren zich in principe op de belangrijkste galeriecentra in Amsterdam in de Jordaan of de Pijp (afhankelijk van het aanbod), maar in overleg is er van alles mogelijk. De tour duurt ong. 2,5 uur en wordt te voet afgelegd. Over eventuele entreekosten wordt u van tevoren geïnformeerd, deze zijn niet bij de prijs inbegrepen.

 

Details

Prijs Prijs op aanvraag
Groepsgrootte Maximaal 15 personen per groep. Alleen besloten groepen.
Talen Nederlands of Engels
Vertrekplaats In overleg
Vertrektijd In overleg.
Tijdsduur 2,5 uur (wandelexcursie)
Aanrader!
★★★★★
Goede samenstelling van de galerie tour. De gids was informatief de galeriehouders waren benaderbaar en zaten nu eens niet verstopt achter hun computer. Aanrader! P Berge
Zeker de moeite waard!
★★★★★
Geweldige ervaring om op een andere manier Amsterdam te leren kennen en vooral meer te weten te komen over hedendaagse kunst bij interessante galeries. Zeker de moeite waard! M v Aalders
''erg genoten van onze tijd tijdens de tour''
★★★★★
Een mooie selectie van de tentoonstellingen! Heldere uitleg van de sympathieke gids en de galeriehouders. We hebben erg genoten van onze tijd tijdens de tour. Volgende keer durf ik eerder en op eigen initiatief een galerie binnen te gaan. Carla S.