Local Experts Amsterdam Local Experts Amsterdam

Fietstocht Noord en NDSM

Onze fietstocht Noord en NDSM langs de zonkant van het IJ is een aanrader voor professionals én particulieren! Ooit gebruikte de stad de landpunt aan de overkant van het IJ als galgenveld. Later was er veel bedrijvigheid op de scheepswerven van o.a. de NDSM en in fabrieken. Nu is Noord toe aan een derde leven!

★★★★★
Fietstocht Noord en NDSM

Er is door het verdwijnen van de scheepsbouw, ruimte ontstaan voor nieuwe ontwikkelingen en bijzondere initiatieven. Aan de Noordelijke IJ-oever komen woningen, winkels, werkruimten, scholen, ateliers, cafés, restaurants, musea, stadsparken en alles wat bij een stad hoort.

Deze transformatie naar een veelkleurig en bruisend stuk Amsterdam heeft tijd nodig. De komende jaren zal daar nog hard aan gewerkt worden. Toch is er al heel veel te zien en gaan de ontwikkelingen in een rap tempo. Denk maar aan het Eye Film Institute en de A'dam Toren (vroeger de Shelltoren), het nieuwe oeverpark, de Tolhuistuin, culturele broedplaatsen en creatieve bedrijven, oude scheepswerven, spectaculaire nieuw- en zelfbouw en industrieel erfgoed; kortom te veel om op te noemen.

Voor wie niet bang is de ‘rimboe’ in te trekken en een beetje wil dromen van de toekomst, wie van de haven en het water houdt en van prachtige uitzichten over het IJ.... Voor díe mensen is onze fietstocht met nadruk op de architectuur, de geschiedenis en de toekomst van Noord!

Details

Tarief Vast tarief t/m 10 personen €195,- exclusief fietshuur €8,50. Vanaf 10 personen €19,50 p.p. plus fietshuur. Exclusief 21% btw.
Groepsgrootte Dit programma is momenteel beperkt beschikbaar.
Talen Nederlands
Vertrekplaats NDSM werf
Vertrektijd Alle dagen van de week, vertrektijden in overleg.
Tijdsduur 1.5 uur
Bijzonderheden De fietshuur via LEA is niet verplicht, je kunt ook je eigen (huur)fietsen meenemen en enkel de excursie boeken. Als je zelf al fietsen hebt kan er gestart worden op een locatie in overleg.
interessante fiets/architectuur tocht door Noord!
★★★★★
Bij deze wil ik je laten weten dat ik en met mij de andere “VAC”-leden terugkijken op een interessante fiets/architectuur tocht door Noord! Alle lof voor Stella die met ons mee fietste en ons heel veel diverse informatie heeft gegeven en veel heeft laten zien. Indrukwekkend wat er allemaal gebeurt in Noord en wat er nog gaat gebeuren! Fijne gids, helaas tijd te kort ondanks het feit dat we bij NDSM startten. Veel succes met Local Experts, wij zijn blij met jullie. Fijne dag en groet, VAC Aalsmeer
The beauty of Amsterdam is a cycle ride away
★★★★★
We worked with Jessica when planning our cycle tour and she got us just what we were looking for - a visit away from the hustling city, to see the beauty that is Amsterdam. Stella's attention to detail and easy going way, made for a most pleasurable ride. Cannot say enough good things about the folks @ Local Experts - we asked for something other than the usual city tour, and got just that! Cheers to Jessica and Stella + thank you for a wonderful experience. Allen Miquel
Vaartocht Oostelijk Havengebied
★★★★★
De reacties van de deelnemers waren eensluidend; ze vonden het allemaal erg leuk. Er waren nogal wat collega's en ambtenaren in het gezelschap die eerder een excursie naar het Oostelijk Havengebied hadden gehad. Met name deze mensen reageerden op een enthousiaste manier. Zij vonden vooral de wijze waarop jullie tekst en uitleg gaven heel erg onderhoudend. Dit vind ik een groot compliment! Na de boottocht hebben we in de Haven van Texel gegeten. We hebben lekker gezeten en prima gegeten. Precies goed voor deze groep! Zelfs mijn directeur complimenteerde mij met de gemaakte keuzes! Dat maak ik niet vaak mee, dus ik denk met plezier terug aan 20 mei! Bedankt en misschien tot nog eens.......... Mw. Meinders / Woon op Maat
Architectuurvaart Oostelijk Havengebied
★★★★★
Nogmaals hartelijk dank voor de ontzettend leuke en kundige begeleiding tijdens de rondvaart gisteren! Ook de leden van de bewonerscommissies hebben een fantastische middag gehad en waren er zeer over te spreken. Gegroet, Dhr. Klooster Woningstichting Eigen Haard